Kompleksowe systemy ratunku dla serca - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2011)
Monitoring i leczenie pacjentów z problemami kardiologicznymi stają się coraz bardziej wygodne i skuteczne. Kardiolodzy mają już do dyspozycji najnowocześniejszy sprzęt. Wciąż pojawiają się nowe kardiomonitory, stacje centralnego monitorowania, systemy telemetrii cyfrowej, elektrokardiografy czy defibrylatory. Propozycje firm dostarczających specjalistyczne urządzenia są dostosowane do potrzeb różnego rodzaju placówek.