Poradnik podatkowy lekarza kontraktowego - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2011)
Lekarz zatrudniony na podstawie umowy cywilnoprawnej bądź prowadzący prywatną praktykę staje przed takimi samymi problemami jak każdy przedsiębiorca. Do jakich form opodatkowania ma dostęp i która z nich będzie najbardziej korzystna? Kiedy może się ubiegać się o kartę podatkową, zwalniającą go ze żmudnego obowiązku prowadzenia księgi przychodów i rozchodów? Czy warto korzystać z usług biura podatkowego czy lepiej rozliczać się z fiskusem na własną rękę? Podpowiadamy i wskazujemy nowe rozwiązania, dzięki którym medyk będzie mógł się skupić na swojej profesji, ograniczając do minimum czas poświęcany skomplikowanej procedurze podatkowej.