Odrzucić stereotypy - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2011)
Gdy niedawno PiS przedstawiło propozycję finansowania lecznictwa (ponownie) z budżetu państwa, jeden z wiceministrów zdrowia zażartował, że nie chce, abyśmy mieli służbę zdrowia jak w Korei Północnej albo na Kubie.