Udar niedokrwienny rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym – wiotkie porażenie czterokończynowe jako powikłanie po resekcji odcinkowej tchawicy - Majchrzak, Maciej; Gietkiewicz, Krzysztof; Kołodziej, Jerzy (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2011)
W pracy przedstawiono przypadek udaru niedokrwiennego rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym z wiotkim porażeniem czterokończynowym, jakie wystąpiło po resekcji odcinkowej tchawicy u 26-letniego pacjenta.