Biegunki rotawirusowe – dlaczego warto im zapobiegać - Łoś-Rycharska, Ewa; Czerwionka-Szaflarska, Mieczysława (Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny, 2011)
Zakażenia rotawirusowe są znaczącym problemem zdrowia publicznego, dotykającym większość małych dzieci. Od kilku lat dostępne są szczepienia zapobiegające tym zakażeniom. W pracy przedstawiono uzasadnienie dla ich jak najszerszego stosowania.