Marksizm kontra medycyna - Wieczorkowska, Anna (Menedżer Zdrowia, 2011)
Placówki zarządzane przez prywatnego właściciela, a właściwie przez najemnych menedżerów z prawdziwego zdarzenia, rozliczanych przez tego właśnie prywatnego właściciela z efektów pracy, gospodarują efektywniej groszem publicznym i jeszcze przy tym zarabiają – wskazują doświadczenia niemieckie.