Folklor - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2011)
W pakiecie ustaw zdrowotnych, jakie właśnie przyjął – na polecenie rządu – sejm, znajduje się ustawa nowelizująca ustawę o zawodach lekarza i lekarza dentysty. Najważniejszym jej postanowieniem jest skrócenie studiów lekarskich o rok i likwidacja stażu podyplomowego. Rząd wprowadza te zmiany przy powszechnym sprzeciwie praktycznie całego środowiska lekarskiego.