Inwestycje albo śmierć - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2011)
Najbliższe lata będą okresem wielkich potrzeb inwestycyjnych w polskiej ochronie zdrowia. Opieka ambulatoryjna została w znacznej części sprywatyzowana i jest coraz lepiej finansowana, ale w lecznictwie stacjonarnym jest jeszcze wiele do zrobienia. A wymogi mamy bardziej rygorystyczne niż Wielka Brytania.