Kontrakt i etat - Buczkowska, Elżbieta (Menedżer Zdrowia, 2011)
Sejm przyjął ustawę o działalności leczniczej, najbardziej kontrowersyjną z pakietu kilkunastu ustaw dotyczących ochrony zdrowia. Przy tej okazji cała Polska była świadkiem protestów pielęgniarek. Przedmiotem sporu były kontrakty. Konflikt nie skończył się wraz z zakończeniem protestu, toczy się nadal. Jak go rozwiązać?