Strzyżenie czarnej owcy - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Od lat państwo traktuje system opieki zdrowotnej jako pole do oszczędzania w trudnych latach. Poprzez tworzenie atmosfery braku gospodarności umiejętnie udaje się ukryć wszystkie cięcia.