Off-label brzmi groźnie - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2011)
W Japonii 100 proc. leków w intensywnej terapii jest stosowanych poza wskazaniami. W Polsce mało kto zdaje sobie sprawę, że w pediatrii połowa leków jest podawana off-label.