Z deszczu pod rynnę - Balicki, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2011)
Od 26 lutego 2011 r. obowiązuje nowe rozporządzenie dotyczące wymagań lokalowych szpitali. Niektórzy twierdzą, że to słuszna „liberalizacja” dotychczasowych „konserwatywnych” zapisów. Są i tacy, którzy uważają, że rozporządzenie to zbliża nas do Europy. Inni natomiast, że jest niebezpieczne dla zachowania reżimu sanitarnego. A może w procedurze tworzenia prawa wpadliśmy z deszczu pod rynnę?