Paragraf w sieci - Świerczyński, Marek (Menedżer Zdrowia, 2011)
Regulacje dotyczące informatyzacji służby zdrowia nie powstają w próżni prawnej. Istnieje odpowiednia podbudowa, która powinna zostać zastosowana, aby nie dublować rozwiązań, zwłaszcza nie tworzyć niepotrzebnych rejestrów, systemów czy platform.