Szpital tradycyjny i innowacyjny - Szaj, Daria (Menedżer Zdrowia, 2011)
Szpital Kliniczny Przemienienia Pańskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, jeden z wiodących szpitali uniwersyteckich w Polsce, konsekwentnie realizuje strategię rozwoju. Innowacyjne przedsięwzięcia w połączeniu z tradycją tworzą wspólną przestrzeń dla nowoczesnej opieki medycznej i wspierania nauki oraz dydaktyki.