Serce trójprzedsionkowe prawe z niedorozwojem prawej komory – opis przypadku - Karolczak, Maciej A.; Mądry, Wojciech; Werner, Bożena; Godlewski, Krzysztof (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2011)
Autorzy omawiają przypadek 1,5-rocznego chłopca z rzadką, siniczą postacią serca trójprzedsionkowego prawego z niedorozwojem prawej komory serca. Szczególną uwagę poświęcono embriologii, trudnościom diagnostycznym oraz hemodynamice wady.