Chciałabym być sobą Rozmowa z Ewą Kopacz, minister zdrowia - Katrynicz, Agnieszka; Michalak, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2011)
– Wojewoda będzie mógł określić, czy dana placówka jest na jego terenie potrzebna – wtedy dostanie kategorię „a”, czy nie – i wtedy dostanie kategorię „b”. Tylko placówki z kategorią „a” będą się mogły ubiegać o kontrakt z NFZ – mówi minister Kopacz.