Zdrowie z importu - Cywiński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2011)
Niemcy chętnie poprawiają sobie w naszym kraju wygląd zewnętrzny i zgryz, korzystają także z zabiegów w sanatoriach, Polacy zaś jeżdżą do RFN na poważniejsze operacje. Czy szybko rozwijającą się, ale chaotyczną turystykę medyczną zastąpi o wiele korzystniejsza dla obu stron skoordynowana współpraca?