Prosto w cel Rozmowa z Joanną Kaźmierską, szefową Zakładu Radioterapii II w Wielkopolskim Centrum Onkologii - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2011)
W Wielkopolskim Centrum Onkologii działa jedyne w Polsce urządzenie Tomotherapy, umożliwiające leczenie za pomocą nowej formy radioterapii. Dzięki niemu możemy leczyć dokładnie miejsce zaatakowane przez nowotwór.