Żywe srebra - Katrynicz, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2011)
ADHD jest problemem, który dotyka około 4–8% dzieci w wieku wczesnoszkolnym, co oznacza, że statystycznie w każdej szkole na jedną klasę przypada od 1 do 1,5 ucznia z nadpobudliwością psychoruchową. Mimo że zaburzenie jest powszechne, często jest bagatelizowane lub – co gorsza – mylone z innymi problemami. Dlatego funkcjonuje na jego temat wiele mitów. Spróbujemy je obalić.