(Nie)zdrowy duch - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Za 10, 15 lat to nie schorzenia kardiologiczne czy onkologiczne, ale choroby psychiczne będą najciężej dotykać Europejczyków i obciążać budżety zdrowotne – przestrzega Międzynarodowe Stowarzyszenie Neuropsychofarmakologii ( International College of Neuropsychopharmacology ). W Polsce jesteśmy na to zupełnie nieprzygotowani.