Unia Europejska na ratunek - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2011)
Oddział ratunkowy to część szpitala, w której rozgrywa się najbardziej dramatyczna walka o ludzkie życie. Niejednokrotnie decydują o nim minuty. Dlatego tak ważne są odpowiednia organizacja i wyposażenie w nowoczesny sprzęt. Z pomocą przychodzi Unia Europejska.