Europa w walce z rakiem - Handschuh, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2011)
Średnio co 200 sekund 1 osoba zapada w Polsce na nowotwór. Opieka onkologiczna, działając na podstawie rekomendacji towarzystw naukowych dotyczących diagnostyki i leczenia, sprawia, że coraz więcej chorych ma szanse na całkowite wyleczenie. Czy zatem można mówić o sukcesie? Czy problem nowotworów został opanowany?