Dwa kroki do przodu, jeden do tyłu - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Rok po ogłoszeniu na forum ekonomicznym w Krynicy planu fundamentalnych reform w ochronie zdrowia minister Ewa Kopacz opowiedziała się – w tym samym miejscu – przeciw dwóm jego podstawowym elementom: likwidacji centrali NFZ i współpłaceniu.