Znaczenie węzła wartowniczego w nowotworach narządów płciowych u kobiet – czas na zmianę standardów postępowania? - Paplicki, Adam; Dańska-Bidzińska, Anna; Sobiczewski, Piotr; Bidziński, Mariusz (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2011)
Powszechne zastosowanie procedury węzła wartowniczego w leczeniu nowotworów narządu rodnego u kobiet może przyczynić się do ograniczenia rozległości zabiegów chirurgicznych, zmniejszenia liczby powikłań lub rezygnacji z leczenia operacyjnego na rzecz leczenia alternatywnego.