Czas na innowacje w Polsce Rozmowa z Maciejem Adamkiewiczem, prezesem Grupy Adamed - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Prowadzenie badań klinicznych w skali globalnej jest jeszcze przed nami. Obecnie chcemy się skoncentrować na dwóch początkowych fazach badań. Dzięki temu, że koordynujemy wysiłki trzystuosobowego zespołu specjalistów w pracy nad innowacjami, mamy na tym rynku przepustkę do walki konkurencyjnej z firmami podobnymi do naszej na całym świecie – mówi Maciej Adamkiewicz.