Plamy na fartuchu - Cywiński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2011)
Silvia I. z nadreńskiego Xanten nie mogła się doczekać narodzin bliźniąt. Wraz z mężem wybrali nawet dla nich imiona: Arion i Dorian. Chłopcy przyszli na świat w Marien-Hospital (Nadrenia Północna-Westfalia). Niestety, radość państwa I. trwała krótko – po kilku dniach noworodki zmarły. Już po pogrzebie, gdy rodzice otrząsnęli się z szoku, winą za swą tragedię obarczyli szpital. Ich oskarżenie odbiło się echem w całej republice.