Orzech do zgryzienia - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2011)
Wielkimi krokami zbliża się 1 stycznia 2012 r., dzień wejścia w życie tzw. pakietu zdrowotnego. Dotychczas zażarta walka zwolenników (nie było ich zbyt wielu, poza większością parlamentarną) uchwalanych jedno po drugim rozwiązań i przeciwników (a w tej grupie przede wszystkim różnych ekspertów z obszaru ochrony zdrowia ostrzegających przed skutkami tych przepisów) toczyła się głównie w zamkniętych salach specjalistycznych konferencji oraz w parlamencie.