Wylewanie z kąpielą - Woźniak, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2011)
Ministerstwo Zdrowia mówi o podwyższeniu standardów leczenia w szpitalach jednodniowych. Ich właściciele – o złamaniu konstytucyjnej zasady swobody gospodarczej. Spór dotyczący nowego rozporządzenia, które nakłada na te placówki dodatkowe wymogi, może mieć skutki znacznie poważniejsze niż wstrzymanie konkursu przez NFZ.