Zmowa milczenia - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2011)
Warto powiedzieć głośno: dostęp do legalnej aborcji w zgodzie z „kompromisową” ustawą to fikcja, może na nią liczyć niewielka grupa kobiet. Większość skazana jest na podziemie, turystykę aborcyjną lub... zaciśnięcie zębów i urodzenie kalekiego dziecka czy utratę zdrowia.