Czarne punkty w szpitalu - Adamska-Golińska, Natalia (Menedżer Zdrowia, 2011)
Kilka miesięcy temu na łamach „Menedżera Zdrowia” szczegółowo opisywaliśmy projekt, nad którym pracuje interdyscyplinarny zespół specjalistów z Łodzi i Świdnicy. Chodzi o stworzenie mapy tzw. czarnych punktów placówek ochrony zdrowia, a następnie opracowanie i zastosowanie procedur zmniejszających prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzeń niepożądanych. Są już pierwsze efekty.