Wszyscy winni protestu pieczątkowego - Borek, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2011)
Z aferą refundacyjną jest jak z katastrofą smoleńską – zawiniła nie jedna przyczyna, ale szereg osób i instytucji, które pracowały na nią od wielu miesięcy. Co więcej, rozwiązanie sporu z lekarzami nie będzie panaceum na problem dostępu pacjentów do leków. Z konsekwencjami tej ustawy różne osoby, których dotyczy ten proces, będą się musiały mierzyć jeszcze długo. A w największym stopniu pacjenci.