Jedna polisa za trzy - Lewandowska, Alicja (Menedżer Zdrowia, 2011)
Nowe przepisy dotyczące ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej lekarzy wchodzą w życie 1 stycznia 2012 r. Już wcześniej wywoływały one wątpliwości i obawy. Branża medyczna niechętnie przyjmuje do wiadomości nowe sumy gwarancyjne ubezpieczenia OC, bowiem spowoduje to wzrost składek. Kto zyska, a kto ucierpi na nowych przepisach?