Casting na terapie - Adamczyk, Katarzyna; Borek, Ewa; Kolasa, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2011)
Analizy racjonalizacyjne to nieznane nigdzie na świecie, bardzo pomysłowe narzędzie ograniczania wydatków na leki i nowe technologie medyczne. Pojawi się ono w Polsce w 2012 r. To innowacyjne podejście do finansowania nowych technologii, pierwsze w polskim systemie refundacji sformalizowane działanie związane z identyfikacją źródeł finansowania, będzie szczególnie przydatne w dobie kryzysu – skoro chcecie, żebyśmy finansowali nową technologię z kieszeni podatnika, wskażcie, skąd wziąć na to pieniądze. Na pierwszy rzut oka jest to sprytne przerzucenie „małpy” na plecy producenta.