Zdrowie bezprawia - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2011)
Jeżeli prawo nie jest realizowane bądź sankcje nie są drastyczne, to wadliwe rozwiązania przechodzą z większym lub mniejszym zamieszaniem, pozostawiając czasami na wiele lat buble w polskim prawodawstwie medycznym. Gorzej, gdy mamy do czynienia z takimi przypadkami, jak choćby ostania ustawa refundacyjna i szereg innych aktów prawnych związanych z system refundacji w Polsce.