Obronną ręką - Woźniak, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Zaostrzenie warunków dla szpitali jednodniowych, faworyzowanie placówek publicznych przy kontraktowaniu, podniesienie stawki polis ubezpieczeniowych – to wszystko, jak wieszczyli eksperci pod koniec ubiegłego roku, miało dobić szpitale prywatne. Czy tak się stało?