Europeizacja ochrony zdrowia - Koronkiewicz, Andrzej (Menedżer Zdrowia, 2012)
Jest pełna zgoda co do tego, że polski system ochrony zdrowia należy zmienić, ale nie ma zgody co do tego, w jakim kierunku. Oprócz dobrych pomysłów pojawiają się kiepskie – lekarstwa gorsze od samej choroby. Swoją propozycję zmian przedstawił Andrzej Koronkiewicz, kiedyś dyrektor Mazowieckiej Regionalnej Kasy Chorych, potem prezes Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych.