Nowa kasa z Unii Europejskiej - Czupryniak, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2012)
Słuchając o niewystarczających funduszach na organizację opieki zdrowotnej, na badania i szukanie nowoczesnych, innowacyjnych rozwiązań, zastanawiam się, jak wiele jednostek, instytucji, instytutów naukowych, świadczeniodawców czy polskich firm korzysta z możliwości pozyskania pieniędzy z programów unijnych. Gdzie w Unii Europejskiej szukać możliwości finansowania projektów z dziedziny zdrowia?