Absurd na absurdzie - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2012)
Kolejne odsłony działania ustawy refundacyjnej przynoszą codziennie przerażające skutki nowych regulacji. Liczne grupy chorych nie tylko muszą płacić więcej za leki, ale w przypadku bardzo drogich leków często praktycznie tracą dostęp do należnej terapii. Lekarze stają się tymi, którzy decydują o przyznawaniu lub nieprzyznawaniu zniżek. Bezbłędna ordynacja leków stała się prawie niemożliwa.