Pretensje przyjmuję, gratulacji nie Rozmowa z Wojciechem Matusewiczem - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2012)
– Dotychczasowe programy terapeutyczne zamieniane są na programy lekowe. To wymaga czasu i ścisłej współpracy firm farmaceutycznych z jedną drużyną, w której skład wchodzą: minister, AOTM, Komisja Ekonomiczna – mówi Wojciech Matusewicz.