Pieniądze to nie wszystko - Borek, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2012)
W długiej historii gatunku ludzkiego (i zwierząt również) wygrywali ci, którzy nauczyli się skutecznie współpracować i improwizować – mawiał Karol Darwin. Zasada ta dotyczy też innowacyjnego biznesu medycznego. Otwarta innowacja jako koncepcja zakłada, że firmy dążące do rozwoju technologicznego i dbające o wysoki poziom innowacyjności mogą i powinny korzystać z cudzych pomysłów oraz różnych dróg do rynku.