Starość i radość - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2012)
Mimo starzenia się społeczeństwa polska geriatria jest w powijakach. Jak ją usprawnić, jak zbudować? Wzorcowy system opieki geriatrycznej próbuje wprowadzić Francja. Prezentujemy omówienie artykułu prof. Marca Berthela ze Strasburga.