Polipragmazja, czyli trucizna - Łukaszuk, Dorota (Menedżer Zdrowia, 2012)
Polskie społeczeństwo się starzeje. Zmienia się również schemat rodziny – z wielopokoleniowej na składającą się z samotnych dorosłych wychowujących dzieci i zapracowanych dziadków, często oddalonych znacznie od siebie z powodu migracji za pracą. Starzy ludzie nie mogą liczyć na pomoc najbliższych. Potrzebna im pomoc geriatry.