Więcej za mniej - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2012)
Nowoczesne techniki obrazowania diagnostycznego oraz radioterapia stają się coraz powszechniejszymi i bardziej dostępnymi procedurami medycznymi. Wraz z ich rozwojem wzrastają też wymagania związane z ochroną radiologiczną zarówno pacjentów, jak i personelu.