Porady w cenie - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2012)
Pomimo wzrastającej z roku na rok liczby usług ambulatoryjnych kupowanych przez NFZ zaczynamy odczuwać trudności w dostępie do świadczeń specjalistycznych w poradniach. Przerażają nas tłumy pacjentów i spore kolejki oczekujących. W dzisiejszych czasach, aby szybko dostać się do specjalistów, trzeba ich znać lub skorzystać z wizyty odpłatnej.