Gwóźdź do trumny - Woźniak, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Ministerstwo Zdrowia przegrywa walkę o wiarygodność. Trwający od początku roku stan niepewności co do dostępu do leków refundowanych przez NFZ nie poprawia jego wizerunku. Teraz resort toczy kolejną batalię – o zapewnienie ciągłości dostaw niektórych leków onkologicznych, których zabrakło w wybranych szpitalach. Gwoździem do trumny mogą się jednak okazać programy lekowe, które mają zacząć funkcjonować od 1 lipca 2012 r. Pytanie – czy zaczną.