Martwe przepisy - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2012)
Ostre dyżury to w Polsce temat tabu. W poszczególnych województwach są one organizowane w odmienny sposób. W niektórych zgodnie z warunkami umów podpisanych z NFZ, w innych z kolei na podstawie zasad ustalonych przez świadczeniodawcę.