Najsłabsze ogniwo - Boruszkowska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2012)
Lekarze rodzinni mieli być podstawą, gatekeeperami systemu zdrowotnego. Taką funkcję wyznaczono im 20 lat temu. I niemal od razu wyrwano tej reformie zęby. Lekarzy rodzinnych jest wciąż za mało i mają oni ograniczone możliwości diagnozowania, a na dodatek brakuje pomysłu, co z tym fantem zrobić.