Gliniane nogi kardiologii - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2012)
Pomimo znacznej poprawy dostępności kardiologii interwencyjnej efekty leczenia są niezadowalające. Między innymi śmiertelność do 4 lat po zawale przekracza 33 proc. Słusznie zauważano, że jest to efekt braku profilaktyki, niezorganizowania systemowego leczenia rehabilitacyjnego dla pacjentów po ostrych zespołach wieńcowych, niedostatecznej liczby poradni kardiologicznych i niskiej wyceny porad.