Przełom dla wybranych (Menedżer Zdrowia, 2012)
W leczeniu wirusowego zapalenia wątroby typu C (WZWC) nastąpił przełom. Sprawa dotyczy 730 tys. Polaków, ale większość z nich z dobrych skutków przełomu nie może skorzystać, ponieważ nowy lek nie jest refundowany. Trwają starania o wpisanie go na listę. Jak się zakończą?