Organ jak nowy - Tyszka, Anna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Według danych Poltransplantu, w 2010 r. przeszczepiono 1376 narządów, przy czym od zmarłych przeszczepy otrzymało 1277 osób, 50 pacjentom przeszczepiono nerkę od żywego dawcy, a 20 dzieci miało rodzinny przeszczep fragmentu wątroby. Ile to kosztuje i jakie przynosi korzyści?